Tv-spel

På 70-talet började det på riktigt dyka upp olika tv-spel och konsoler som gemene man kunde ta del av. En av de första spelkonsolerna hette Magnavox men det var ändå genom Nintendo som de flesta började bekanta sig med den nya typen av spelunderhållning. En spelkonsol sammankopplades med teven och sedan kunde du spela en rad olika, underhållande spel.År 1983 kom Nintendo Entertainment System (NES) i USA men det skulle dröja ytterligare tre år innan det dök upp den europeiska marknaden. Spelkonsolen gjorde succé och klassiker som Donkey Kong och Super Mario har du säkert spelat någon gång. Genom åren har många konsoler dykt upp men det är framförallt Nintendo tillsammans med Playstation och Xbox som har gjort allra störst avtryck.

Klassiska tv-spel

Förutom redan nämnda Donkey Kong och Super Mario finns det självklart en rad andra spel som kommer att få nostalgin att krypa i kroppen på dig av blotta tanken. Vad sägs till exempel om Pac-Man, Space Invaders, Tetris och Duck Hunt? Grafiken lämnar mycket att önska men ändå lyckas spelen bjuda på stor underhållning, inte bara av nostalgiska skäl.

Nya tv-spel

Det är svårt att avgöra var man ska dra gränsen för nya tv-spel men moderna klassiker som FIFA och NHL kommer med nya utgåvor varje år och har gjort så länge. Det finns även ett gäng skjutglada spel som Call of Duty och Battlefield som ständigt lyckas hålla sig aktuella. Ett spel som på senare tid har fått många glada anhängare är populära Fortnite.

Vad har framtiden att utvisa?

Vi har sett mycket ske på spelmarknaden sedan de allra första titlarna släpptes och grafiken och funktionerna blir bättre för varje år som går. Idag finner du innovativa Nintendo Kinect på marknaden men också en rad VR-spel. Utvecklingen tuffar på och vi kan nog räkna med mer VR-grafik och allt mer interaktiva spel – sannolikt där din kropp agerar spelets kontroll.